Det Kongelige Teater er desværre løbet tør for trykte programmer til forestillingen København og har ikke mulighed for at lave et genoptryk, men du kan dowloade det som PDF lige her:
Under besættelsen, i efteråret 1941, opsøgte den tyske atomforsker og leder af nazisternes atomenergiprojekt Werner Heisenberg sin kollega og gamle ven Niels Bohr og dennes hustru Margrethe i København. Heisenberg og Bohr havde allerede i 1920’erne arbejdet tæt sammen i deres fælles forskning og i gensidig fascination.
Baseret på disse historiske begivenheder lader den store, britiske dramatiker Michael Frayn de tre mødes igen efter døden, med spørgsmålet: Hvad skete der den aften i 1941 hjemme hos Bohr? Hvorfor kom Heisenberg? Ville han lokke informationer ud af Bohr? Hvori bestod deres indviklede, nærmest far-søn-relation? Og er det overhovedet muligt at nærme sig sandheden om dette møde?
Den Reumertvindende instruktør Anja Behrens griber fat om Frayns eksistentielle drama om fysik og menneskelige ambitioner og lader alle disse uopklarede spørgsmål løbe som dramatisk motor i et fascinerende verdensdrama. For bag de tre afdøde i krigens ubarmhjertige skygge ligger detoneringen af atombomben.
Med uvurderlig sparring fra Niels Bohr Instituttet.
I anledning af 100-året for Nobelprisen i fysik til Niels Bohr og Videnskabsår22
2022 er 100-året for, at Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik for "sine fortjenester inden for undersøgelsen af atomernes struktur og den stråling, der udgår fra dem". Derudover er Niels Bohr Instituttet initiativtager til 2022 som nationalt videnskabsår, i forbindelse med FNs udnævnelse af året til "International Year of Basic Sciences for Development".
Karen-Lise Mynster, Jens Jørn Spottag og Mikkel Arndt
Forfatter Michael Frayn
Iscenesættelse Anja Behrens
Scenografi og kostumedesign Steffen Aarfing
Lysdesign Súni Joensen
Oversættelse Troels II Munk
Foto Det Kgl. Teater
Priskategori 2 |
Løssalg |
Børn & unge |