I januar 1944 kører en tysk terrorenhed ind på gårdspladsen ved præstegården i Vedersø. I dagene inden har venner og bekendte forsøgt at advare Munk. Han nægter at flygte og ser døden i øjnene med visheden om, at Gud har en højere plan med ham. Man finder ham efterladt i en grøft nær Silkeborg. Henrettet med tre skud i tindingen.
Kaj Munk blev ophøjet til national krigshelt, kanoniseret for sin eminente digtning og dramatik, foragtet for sin ukuelighed, og var noget så sjældent som en højreorienteret dansk kunstner – og så gik han i døden som den første og eneste danske kristne martyr.
Det dyrebareste, det er Kristus selv; men det næstdyrebareste det er martyrsindet, de kristnes martyrsind. Med dette martyrsind overvandt vi engang verden, og uden det vil verden overvinde os. Kaj Munk, sidste prædiken i Københavns Domkirke en måned før sin død.
Kaj Munk var […] urostifteren i vores bevidsthed, som hindrede os i at bruge vort lille hyggelige demokrati som ædetrug og sovepude. Harald Engberg, anmelder i Politiken
Brian Hjulmann, Lise Lauenblad, Ene Øster Bendtsen og Marie Louise von Bülow
Instruktør Pelle Nord-høj Kann
Dramatiker Hassan Preisler
Komponist Marie Louise von Bülow
Scenograf Nikolaj Heiselberg Trap
Foto Per Morten Abrahamsen
Priskategori 1 |
Løssalg |
Børn & unge |